TJÄNSTER

Vår vision är att kunna erbjuda ett individanpassat pensionat där kunnig personal tar hand om din hund så som du önskar. Vi vill att du som ägare ska vara trygg med att lämna iväg din hund och veta att den kommer att få en givande vistelse medan du är iväg.

Pensionat:
Vi inriktar oss i första hand på pensionatshundar. Det finns tio pensionatsplatser plus en isoleringsbox. Boxarna är byggda för att täcka olika hundars individuella behov. För att minska stress är boxarna byggda i rum om tre och tre. För löptikar har vi en anpassad avdelning.

Hund inomhus:
Vi kan även erbjuda plats med oss i huset, där vi har ett eget rum med två boxar till förfogande. Detta är särskilt bra för hundar som inte trivs i stall eller som behöver extra tillsyn under dygnet.

Drop in-dagis:
I mån av plats kommer det att finnas möjlighet att lämna sin hund enstaka dagar, även på obekväma tider för de som jobbar tex kvällar, nätter och helger.

Hämtning/lämning:
Vi kommer att kunna erbjuda hämtning och/eller lämning inom en timmas radie från pensionatet. Detta gäller kunder som lämnar sin hund på pensionat i tre dagar eller mer.

Rabatt:
För de som lämnar sin hund på pensionat i en vecka eller mer kommer vi att kunna erbjuda en rabatt på första och sista natten. Detta för att vi sett ett behov av att kunna lämna sin hund i lugn och ro och inte behöva stressa dagen för avresa då det redan är mycket att tänka på/tight med tid.

Omvårdnad:
Kloklippning och enklare pälsvård kan vid önskemål köpas till. För hundar som medicineras eller som ges tillskott tillkommer 10:-/dag.

Aktivering:
Aktivering av hunden ingår i pensionatsvistelsen. Du bestämmer själv vad och hur mycket/lite du vill att just din hund ska göra. Vi kan erbjuda enklare spår/sök/nosarbete, hjärngympa, drag och övrig träning av olika slag.

Berikning:
Berikning ingår i pensionatsvistelsen.
Berikning innebär att hunden får möjlighet att utföra naturliga beteenden.
Det kan tex. vara att leta mat, gräva, social kontakt etc.

Utevistelse:
Hundarna som vill har möjlighet att vistas ute på vår 3.000 kvm stora gräsmatta. Här finns för de som vill chans till socialisering och bus i anpassade grupper. Självklart har vi ett redigt stängsel! Promenaderna schemaläggs efter individen och sker tillsammans med andra pensionatshundar, under förutsättning att det fungerar och inget annat önskas. Vi har tillgång till milsvidd skog runt knuten där de flesta promenaderna går.

Insyn i verksamheten:
För att hundägare och andra intresserade ska få insyn i verksamheten delar vi med oss av våra dagar på instagram (@pilagardenshundpensionat) och facebook (@pilagårdens hundpensionat). Vi för även en liten logg för varje hund skriftligen som hundägaren sen får med sig hem, för att kunna se vad hunden har gjort och hur den har mått under vistelsen. Detta är bara mellan oss och hundägaren.  Vi tycker att transparens är viktigt.

Flexibilitet:
Vi är måna om våra kunder och vill gärna kunna erbjuda tjänster som passar just din livssituation och individuella behov. Hör gärna av er så kommer vi överrens om vad som skulle passa just er!