VÅRT ARBETSSÄTT

Vår filosofi
Vi på Pilagården arbetar enbart med positiv förstärkning, belöningsbaserad träning och reko-metoder. Reko står för respekt, empati, kunskap och omtanke. Vi är nogranna med att se varje hund som den individ den är och anpassar vårt förhållningssätt efter det. Hundarna är tänkande och kännande varelser liksom du och jag, och förtjänar att bemötas som det.

Problemhund?
Då och då ringer det hundägare som ursäktar sin hunds problembeteenden* och undrar om de är välkomna ändå. Och ja, självklart! Alla är välkomna, och tillsammans med ägarens kunskap om sin egen hund kan vi anpassa upplägget för att pensionatsvistelsen ska bli så trevlig och givande som möjligt.

Erfarenheter
Vi har erfarenhet av allt från valpar till vuxna omplaceringshundar. Rädda hundar, stressade hundar och hundar som gör utfall. Hundar som är introverta, hundar som är svåra att motivera liksom hundar med hög energinivå. Ingen är den andre lik, och det är väl det som gör hundar och hundträning så otroligt spännande och utvecklande?

Vi strävar efter att hela tiden lära oss mer och följer modern vetenskap gällande hund och hundträning. 


*Värt att komma ihåg är att vad som klassas som ett problem är väldigt individuellt. Vad som är ett problem för en person kanske inte alls är det för en annan och tvärtom.