OM PENSIONATET

Hur började det?
Drömmen om att driva ett eget hunddagis/pensionat har funnits sedan vi träffades, och varför vi valde att inrikta oss på just hundpensionat är för att vi upplever att det saknas ett personligare alternativ.


Varför välja oss?
Hos oss finns kunnig och utbildad personal som sätter din hund och dess behov i fokus. Vi jobbar för att de ska få vara en del av vårt vardagsliv, få tillfredställande aktivering anpassad efter individen och en trivsam plats att slappna av på. Ingredienser som vi anser viktiga för alla hundars välmående.

Hur jobbar vi?
Vi är mycket måna om att fortbilda oss och hålla oss uppdaterade inom den senaste forskningen om hund. Vi jobbar enbart med mjuka och positiva metoder och hos oss får hundarna vara som de är. Tålamod, kärlek och uppfinningsrikedom är tre viktiga grundstenar i samvaron med hund!

Vad får min hund?
För att hundarna ska trivas och få en givande vistelse hos oss tar vi bara in ett litet antal hundar. Vi tycker att aktivering och berikning är viktigt för att hundarna ska vara nöjda och slappna av på en för dem okänd plats. Vi har jobbat hårt med att kunna erbjuda något för alla individer och hundtyper.

I övrigt då?
Pensionatet är beläget på vår lilla gård utanför samhället med skogen och tystnaden inpå knuten. Vi har med flit bosatt oss här för att kunna erbjuda en lugn och avslappnad tillvaro även för exempelvis stressade och ljudrädda hundar. Hundstallet och tomten är inhägnat med ett ordentligt stängsel för att hundarna ska kunna vara med oss ute, något som vi föredrar istället för hundgårdar. Vi upplever att de blir mer inkluderade och mindre "förvaringskänsla" på detta sätt. Vi är även mycket glada över att kunna erbjuda plats hos oss inne i huset för hundar som av olika anledningar inte trivs i stall.